Kedves Szülők és Diákok!

Iskolánkban elérhetővé vált az iskolapszichológusi foglalkozás, ellátás. A pszichológus és a pszichiáter közötti különbség, hogy a pszichiáter orvos, így gyógyszeres kezelést is javasolhat. A pszichológus nem. Az iskolapszichológus tanácsadást tart (amely nem helyettesíti a terápiát), tehát abból tud dolgozni, amit neki a másik elmond. Köti a titoktartás, így a szülő irányába is, 18 év alatti tanuló esetében is – ez alól kivételt képez az, ha konkrét törvénysértésről számol be az egyén, illetve önmagára vagy másokra veszélyesnek minősül.

Az iskolapszichológusi beszélgetések célja, hogy a diák saját erejéből, lehetőségeit és erősségeit felismerve próbálja meg megoldani saját problémáját. Problémái pedig mindenkinek vannak, és ezek beismeréséhez, különösen a külső segítség kéréséhez nagy erő kell. A szülőknek is segítséget nyújt a gyermeknevelés nehézségei, illetve azok megélésének feldolgozása kapcsán.

Az iskolapszichológus nem állapíthat meg semmilyen kórképet, tanulási zavart, így felmentést sem adhat. Amennyiben ilyen irányú kérdéseik lennének, szívesen segít a megfelelő szervezet megkeresésében. Vonatkoznak rá a személyi adatok kezelésének szabályai is.

Az iskolapszichológiai tanácsadáson való részvételre senki sem kötelezhető. Amennyiben az Ön gyermeke 18 év alatti, és kifejezetten nem szeretné, hogy iskolapszichológusi ellátásban részesüljön (akár azért is, mert más szakemberhez jár rendszeresen), erről kérnénk, írásban nyilatkozzon. (A nyilatkozat tartalmazza az Ön nevét, gyermeke nevét, illetve amennyiben ez nem okoz problémát Önnek, hogy miért nem szeretné, hogy gyermeke iskolapszichológusi ellátásban részesüljön.)

 

Fogadóóra diákok számára: hétfő, szerda, péntek 09:25 – 09:40 (nagyszünet)
hétfő, szerda, péntek 14:00 – 15:00
Fogadóóra szülők számára: szerda 15:00 – 16:00

Előzetes egyeztetés után más időpont is megoldható.